Wikkelbedrijf Groenlo & Solar Team Twente

Solar Team TwenteSolar Team Twente is een multidisciplinair team van 19 studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente. Deze studenten werken een jaar fulltime aan het ontwerpen, bouwen en testen van zonneauto.

Op 18 oktober 2015 staan zij aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen.

Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. Ze gaan deze keer voor het eerst asymmetrisch rijden, wat inhoud dat de canopy (het ruitje waar de coureur doorheen kijkt) aan de rechterkant zit. Dit heeft twee grote voordelen. Allereerst is er minder schaduwvorming van de canopy op het paneel, waardoor er meer energie opgewekt kan worden. Ten tweede kan de coureur nu tussen de wielen zitten, wat ervoor zorgt dat de luchtweerstand verlaagt kon worden. De totale luchtweerstand van de auto is ongeveer vergelijkbaar met de zijspiegel van een Ford Transit.

Om dit project te kunnen bekostigen maakt het team gebruik van meer dan 160 verschillende partners. Deze bedrijven dragen financieel, technisch of inkind bij aan het project. Eén van deze partners is Wikkelbedrijf Groenlo uit Groenlo. Mede dankzij de uitstekende hulp en ondersteuning van Wikkelbedrijf Groenlo kunnen de studenten van Solar Team Twente een zonneauto bouwen waarmee ze in oktober dit jaar wereldkampioen gaan worden.

Klik hier voor de website van Solar Team Twente